Yhdysvaltain elintarvike- ja lääkevirasto (FDA) on hyväksynyt uuden lääkkeen SLEtä sairastavan munuaistulehduksen eli nefriitin hoitoon. Uusi lääkeaine on nimeltään voklosporiini ja se on toinen SLE:n hoitoon kehitetty lääke viimeisen 60 vuoden aikana. Edellinen lääke, belimumabi (tuotenimeltä Benlysta) hyväksyttiin Suomessa viime vuosikymmenellä. Voklosporiini on tarkoitettu vakavaan SLE:hen, jossa on myös vaikeasti hoidettavaa munuaistulehdusta.

Tätä lääkettä on odotettu vuosia, sillä tämänkaltaiseen vakavaan SLE:n muotoon ei ole ollut lääkevaihtoehtoja. Voklosporiinin toivotaan täyttävän tämän puutteen.

Lääke tulee ensin Euroopan lääkeviraston hyväksyttäväksi (EMA) ja sitten Suomen Fimean hyväksyttäväksi. Jos Fimea sen hyväksyy, voimme odottaa sitä Suomeen noin seuraavan kolmen tai neljän vuoden aikana. Näin kävi belimumabin kanssa, mutta toivon mukaan se tapahtuu nopeammin.

https://ir.auriniapharma.com/press-releases/detail/210/fda-approves-aurinia-pharmaceuticals-lupkynis?fbclid=IwAR0WzuddNFX0-fIMGfaKc7WTP0mli0JswYrWZkWVLPyPIO1o_pjeMmtuhWU